Pim Scholten
p.scholten@osn.nl

Wij posten over nieuws en functionaliteiten, interviews met klanten, de vragen via #vraaghetOSN en delen onze kennis over informatiebeheer

Terug naar het overzicht keyboard_arrow_right

Recent is de nieuwste versie van PaperCut uitgebracht. Wij zetten hier de belangrijkste veranderingen op een rij.

On-premise OCR

Met deze nieuwe release van PaperCut is on-premise OCR nu mogelijk als onderdeel van de geïntegreerde scanfunctie. Dit biedt mogelijkheden voor organisaties die eisen dat hun gegevens binnen hun eigen infrastructuur of zelfs op de eigen locatie blijven. De software is merkonafhankelijk en werkt daardoor op de meest voorkomende merken multifunctionals.

De scans worden door de PaperCut server zelf verwerkt middels de lokaal geïnstalleerde software. Er is dus geen connectie met de cloud meer nodig voor de OCR opdrachten. Alle data blijft gegarandeerd binnen uw organisatie. Deze oplossing met lokaal geïnstalleerde OCR is ook beschikbaar voor multiserver solutions.

Peter Schutten
Manager Solutions

Papercut wordt door de toevoeging van OCR een mooie Follow-me oplossing voor organisaties die willen starten met slim scannen zonder te investeren.

OCR en snelheid

Gratis Cloud OCR was al mogelijk in de vorige versies van PaperCut, maar niet altijd gewenst omdat de gegevens de organisatie verlaten voor OCR verwerking in een van de regionale datacenters van PaperCut. Daarbij komt dat de verwerkingstijd bij Cloud OCR afhankelijk is van de drukte bij de PaperCut server in het datacenter. Het kan zomaar tot 30 minuten duren voordat het document weer terug is bij de gebruiker. Voor veel organisaties is dit geen gewenste werkwijze.

Met on-premise OCR heb je voor een beperkt bedrag per server de snelheid deels zelf in de hand. Voorwaarde is wel dat de applicatie server goed presteert. De beoogde verwerkingstijd is 2 – 3 seconden per pagina. Door extra servers in te zetten kan de load verdeeld worden en dat komt de snelheid ten goede. De inrichting hiervan is echt maatwerk waarvoor wij graag vrijblijvend advies geven.

Heb je al PaperCut en wil je ook gebruik gaan maken van on-premise OCR via PaperCut dan kan dat door je huidige PaperCut omgeving te migreren naar versie 19.x. Alle nieuwe installaties van Papercut kunnen gebruik maken van OCR.

Rapportages met PaperCut

PaperCut bevat veel ingebouwde rapporten (meer dan 60) voor het bekijken van afdrukgeschiedenis, gegevens en trends. Deze rapporten kunnen worden gepland voor automatisch e-mailen in PDF, CSV/Excel en HTML. Verder kunnen deze worden gecombineerd met de vele filterparameters en sorteeropties die beschikbaar zijn om iets specifiekers te produceren. Zo kan je nu zelf geheel naar wens rapportages samenstellen.

Kijk voor meer informatie hierover op de website bij PaperCut: https://www.papercut.com/tour/reports/

SNMPv3

SNMP (Simple Network Management Protocol) maakt het voor beheerders eenvoudig om hun netwerk te scannen en te ontdekken welke apparaten zijn verbonden. En in het geval van printers om informatie te vinden zoals model, serienummer, tonerniveaus en device errors.

Vanaf PaperCut 19.0 kan PaperCut SNMPv3 in alle delen van de applicatieserver gebruiken zoals voor notificaties en updates.

Scan naar SharePoint online

Vanaf nu is het ook mogelijk om direct te scannen naar SharePoint online mappen, sites en sub-sites als onderdeel van de Scan-to-Cloud Storage services. Het werkt vergelijkbaar als scan-to-email, heel simpel dus. De veiligheid is geborgd doordat alle data versleuteld en gecertificeerd wordt verzonden over HTTPS.

Vragen?

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Terug naar het overzicht
close
icoon pijl +1 karmapunt voor het delen