Bekijk lexicon navigate_next

Follow-me software zorgt ervoor dat afdrukken centraal, op een lokale server of in de cloud worden opgeslagen. Vanaf deze locatie kan de printopdracht vanaf iedere aangesloten printer worden uitgevoerd. Hierdoor kunt u printopdrachten altijd naar het zelfde centrale punt versturen en ze ophalen van iedere printer binnen het netwerk. De printopdracht wordt pas afgedrukt nadat de gebruiker zich heeft geïdentificeerd met bijvoorbeeld een pas, telefoon of druppel. Gevoelige informatie kan dus nooit onbeheerd op een multifunctional in een centrale ruimte liggen.

Voor organisaties met veel met flexplekken of verschillende locaties is Follow-me handig omdat de printinstellingen voor iedere printer hetzelfde zijn en dus nooit moeten worden gewijzigd. Er zijn verschillende soorten Follow-me software op de markt. Vaak is Follow-me geintegreerd in de uitgebreide versies van Print Management software zoals Nuance Safecom, UniFlow  Online of Papercut

Follow-Me Printing maakt de kosten per gebruiker en afdeling inzichtelijk.

Doordat printopdrachten zijn gekoppeld aan het account van een gebruiker is het eenvoudig om per gebruiker de kosten bij te monitoren. Gebruikers kunnen gekoppeld worden aan een afdeling of kostenplaats waardoor u kan inzien of het printgedrag van een afdeling binnen uw printbeleid valt. Mocht dit niet zo zijn dan kunt u restricties opleggen, bijvoorbeeld door kleurenafdrukken uit te schakelen voor specifieke accounts of afdeling.

Mobile Print maakt printen voor uw bezoekers gebruiksvriendelijk

Een voorwaarde van Follow-me software is vaak dat er een printdriver geïnstalleerd moet worden. Dit kan hinderlijk zijn voor organisaties met veel bezoekers. Follow-me met Mobile Print zorgt ervoor dat afdrukken ook verstuurd kunnen worden naar een website of e-mailadres. Tot voor kort was dit vaak via een aparte website ingericht waar bezoekers documenten moesten uploaden om te printen. Inmiddels is Mobile Print vaak ook geïntegreerd in de Print Management omgeving. 

Behaal MVO-doelstellingen door de milieu impact van printen inzichtelijk te maken

Door gebruikers direct te laten zien hoeveel bomen, co2 en energie het kost om afdrukken te maken worden ze bewust gemaakt van de impact van printen. Dit wordt o.a. door papercut getoond in een windows widget:

papercut.png
Hierin wordt per afdruk getoond hoeveel het verbruik is per afdruk maar ook het totaal per jaar. Bij onze klanten hebben we grote veranderingen gezien in printgedrag door deze simpele oplossing. 

Meer informatie over onze Managed Print Services vindt u hier.