Bekijk lexicon navigate_next

Follow-me software zorgt ervoor dat afdrukken centraal, op een lokale server of in de cloud worden opgeslagen. Vanaf deze locatie kan de printopdracht vanaf iedere aangesloten printer worden uitgevoerd. Hierdoor kunt u printopdrachten altijd naar het zelfde centrale punt versturen en ze ophalen van iedere printer binnen het netwerk. De printopdracht wordt pas afgedrukt nadat de gebruiker zich heeft geïdentificeerd met bijvoorbeeld een pas, telefoon of druppel. Gevoelige informatie kan dus nooit onbeheerd op een multifunctional in een centrale ruimte liggen.

Voor organisaties met veel met flexplekken of verschillende locaties is Follow-me handig omdat de printinstellingen voor iedere printer hetzelfde zijn en dus nooit moeten worden gewijzigd. Er zijn verschillende soorten Follow-me software op de markt. Vaak is Follow-me geïntegreerd in de uitgebreide versies van Print Management software waarin ook het beheer en monitoring van de printomgeving plaatsvind. Voor veel kleinere organisaties was te kostbaar om Follow-me te implementeren omdat er eigen printservers gehost en beheerd moeten worden. Voor organisaties zonder eigen servers is er sinds 2018 ook Follow-me beschikbaar die volledig uit de cloud werkt. 

De meest voorkomende beheersoplossingen met Follow-me zijn:

 
Door Follow-me worden uw kosten per gebruiker en afdeling inzichtelijk

Doordat printopdrachten zijn gekoppeld aan het account van een gebruiker is het eenvoudig om per gebruiker de kosten bij te monitoren. Gebruikers kunnen gekoppeld worden aan een afdeling of kostenplaats waardoor u kan inzien of het printgedrag van een afdeling binnen uw printbeleid valt. Mocht dit niet zo zijn dan kunt u restricties opleggen, bijvoorbeeld door kleurenafdrukken uit te schakelen voor specifieke accounts of afdeling. 

Mobile Print maakt printen voor uw bezoekers gebruiksvriendelijk

Een voorwaarde van Follow-me software is vaak dat er een printdriver geïnstalleerd moet worden. Dit kan hinderlijk zijn voor organisaties met veel bezoekers en dus laptops die niet binnen de zelfde IT-omgeving vallen. Follow-me met Mobile Print zorgt ervoor dat afdrukken ook verstuurd kunnen worden naar een website of e-mailadres. De gebruiker kan vervolgens zijn afdrukken ophalen met een code die hij heeft ontvangen. Tot voor kort was dit vaak via een aparte website ingericht waar bezoekers documenten moesten uploaden om te printen. Inmiddels is Mobile Print vaak ook geïntegreerd in de Print Management omgeving waar ook Follow-me onderdeel van is. 

Behaal MVO-doelstellingen door de milieu impact van printen inzichtelijk te maken

Door gebruikers direct te laten zien hoeveel bomen, co2 en energie het kost om afdrukken te maken worden ze bewust gemaakt van de impact van printen. Dit wordt o.a. door Papercut MF getoond in een windows widget:

papercut.png
Hierin wordt per afdruk getoond hoeveel het verbruik is per afdruk maar ook het totaal per jaar. Bij onze klanten hebben we grote veranderingen gezien in printgedrag door deze simpele oplossing. 

Follow-me zonder eigen printserver of vaste internetaansluiting

In de allernieuwste versie van Everyone Print is het combinatie met een 4G modem en een NUC mogelijk om overal zonder eigen printserver gebruik te maken van Follow-me. Follow-me cloudprinten biedt enkele voordelen. Het beheer van de printservers hard- en software wordt gedaan door de dienstverlener. Daarnaast is er geen vaste internet aansluiting meer nodig waardoor ook op plekken zonder internet, zoals bouwplaatsen of op schepen veilig geprint kan worden. Door de follow-me omgeving in de cloud te plaatsen wordt het voor organisaties mogelijk om de werkplekken helemaal naar de cloud te migreren zonder printserver meer te moeten beheren. 

Meer informatie over onze Managed Print Services vindt u hier.