Bekijk lexicon navigate_next

Multifunctionals zijn printers die ook kunnen scannen, faxen, kopieren en e-mailen. Veel organisaties stappen af van de vele kleine printers en centraliseren het printgebruik op een afdeling. Dit heeft vele voordelen waarvan kostenbesparing de belangrijkste is. Niet alleen omdat er minder printers goedkoper zijn in de aanschaf maar ook omdat het onderhouden van veel kleine printers duurder is dan één centrale multifunctional.

Veel moderne multifunctionals kunnen worden voorzien van software waardoor ze ook gebruikt kunnen worden voor het werken van grote aantallen scans. Vaak zelfs met Optical Character Recognition waarduur u scans zelfs kunt converteren in bewerkbare Word of PDF bestanden.

Met follow-me software worden printopdrachten centraal opgeslagen en vrijgegeven op de juiste multifunctional als een gebruiker zich identificeert met een tag, telefoon of pincode. Veelgebruikt Print Management oplossingen zoals Nuance Safecom, Papercut en Uniflow hebben hun eigen Mobile Print oplossing via een webportal of e-maildrop waardoor ook gasten zonder printdriver te installeren kunnen printen zonder veel gedoe. 

Meer informatie over onze Managed Print Services kunt u hier vinden.