Bekijk lexicon navigate_next

OCR techniek wordt gebruikt bij het omzetten van informatie op een afbeelding of scan naar tekst. Deze tekst kan daarna op allerlei manieren worden ingezet en bewerkt. Bijvoorbeeld in Microsoft Word of in een van de vele systemen voor digitale factuurverwerking. De OCR engine herkent dan op vooraf vastgelegd plekken van een ingescande afbeelding(factuur) belangrijke gegevens zoals bijvoorbeeld het BTW nummer en het factuurtotaal. Hierdoor hoeven gegevens niet meer handmatig te worden ingevoerd.

De hoeveelheid handmatig handelingen kan door gebruik te maken van laagdrempelige scantechnieken met OCR al snel met 40% worden teruggebracht blijkt uit onze ervaring. Hierdoor kunnen uw medewerkers meer tijd investeren in werk dat voor hen en voor uw organisatie meer waarde heeft.  Veel organisaties gebruiken OCR-as-a-Service waarbij de factuurgegevens de eerste  keer handmatig worden gecontroleerd omdat de software vooral in het begin nog aangeleerd moet worden om de juiste informatie te herkennen.

Intelligent Character Recognition is de opvolger van ‘domme’ OCR waardoor betere resultaten mogelijk zijn. ICR kijkt naar de context van de herkende informatie en gebruikt deze om de correctheid te controleren. Meer informatie over ICR kan u hier vinden.