Bekijk lexicon navigate_next

UniFlow (Online) is een van de vele printmanagement oplossingen waarmee printomgevingen veilig en gebruiksvriendelijker worden gemaakt. Multifunctionals staan vaak op een centrale plek in de gang waardoor het belangrijk is dat vertrouwelijke documenten pas worden vrijgegeven als de opdrachtgever aanwezig is. Door zich te identificeren met een pasje, telefoon of gebruikersnaam kan de printopdracht worden vrijgegeven.  Printopdrachten kunnen naar  Uniflow worden gestuurd en deze zijn daarna beschikbaar om te worden opgehaald vanaf elke willekeurige printer binnen het netwerk. Dit is vooral handig voor organisaties die gebruikmaken van flexplekken of meerdere locaties hebben.

Gebruik verminderen

Alle fabrikanten van Print Management software geven aan dat het inzichtelijk maken van printgedrag het gebruik verminderd. Gemiddeld zal de besparing ergens tussen de 10% en 30% liggen. Dit zorgt natuurlijk niet alleen voor een verlaging van de kosten maar zorgt ook voor een flinke milieubesparing. Afdelingen en personen die buitenproportioneel printen kunnen hierop worden aangesproken

Follow-me voor organisaties zonder eigen printserver

Dat UniFLOW nu ook vanuit de cloud beschikbaar is betekent dat het niet meer noodzakelijk is om een eigen printserver te beheren. Hierdoor kunnen organisaties die al hun IT-beheer hebben uitbesteed toch gebruik maken van de voordelen van Follow-me zoals verbeterde beveiliging, mobile print en eenvoudig beheer.

UniFlow online is ontwikkeld door Canon. Veelgebruikte merkonafhankelijk oplossingen zijn Safecom en Papercut. Het voordeel van deze Print Management oplossingen is dat u niet gebonden bent aan het merk Canon. Bij een eventuele vervanging van uw printomgeving kunt u dan kiezen uit meerdere merken zonder uw printservers etc. opnieuw in te richten. 

Meer informatie over onze Managed Print Services vindt u hier.