In gesprek met...
Richard van Valderen
Chief Information Security Officer
Bedrijf

De Ronde Venen is een gemeente in de provincie Utrecht met 42.969 inwoners.

Branche

Overheid

FTE

200+

Website

www.derondevenen.nl/

Terug naar het overzicht keyboard_arrow_right

In het gemeentehuis van De Ronde Venen in Mijdrecht staan zo’n twintig multifunctionele HP-printers voor de kantoormedewerkers en één repromachine van Xerox waarmee onder meer folders en boekjes voor de 43.000 inwoners gedrukt worden. Al deze apparatuur is geleverd door OSN, dat ook het onderhoud verzorgt. Een uitstekende keuze, vindt Chief Information Security Officer Richard van Valderen: “We zijn gewoon veel voordeliger uit."

De belangrijkste reden dat de gemeente De Ronde Venen ooit voor OSN koos, is de flexibele service. Van Valderen: “De meeste leveranciers bieden contracten die gebaseerd zijn op een bepaald aantal afdrukken per maand. Print je minder, dan is het verlies voor jou. En ga je over het gecontracteerde volume heen, dan zijn die extra printjes extreem duur. Bovendien ben je bij anderen vaak je machine kwijt wanneer het hen uitkomt om onderhoud te plegen. Het mooie van de service van OSN is dat je betaalt voor de afdrukken die je daadwerkelijk maakt. Onderhoud en afdrukkosten staan los van de hardware. Je bepaalt zelf of je de printers koopt, huurt of leaset en daardoor ben je niet gebonden aan vaste onderhouds- en vervangingsmomenten van de fabrikant. OSN doet al het onderhoud zelf. Die combinatie ben ik nog nergens anders tegengekomen.”

Uniek printconcept zorgt voor kostenvoordeel

Het unieke printconcept van OSN scheelt veel geld, is Van Valderens stellige overtuiging. “Het grootste kostenvoordeel zit ‘m in de hardware”, zegt hij. “Die gaat meestal langer mee dan je vooraf plant. Vergelijk het met een auto. Na vijf jaar is die afgeschreven, maar dan kun je er vaak nog jaren mee doen. Wij bepalen zelf wanneer we onze apparatuur vervangen. De bureauprinters die we hiervoor hadden, hebben bijvoorbeeld tien jaar goed gefunctioneerd. Toen onze organisatie door gemeentelijke fusies flink uitbreidde, hebben we in overleg met OSN gekozen voor grotere stations op strategische plekken in ons kantoor. Zo is ons printerpark meegegroeid met de organisatie. OSN heeft ons niet alleen goed advies gegeven in de keuze van de apparaten, maar ook in waar ze het beste konden staan.”

Peter Schutten
Business Consultant

Zelf uw personeelsdossiers digitaliseren is met een intelligente scankoppeling naar uw HR pakket eenvoudiger dan u waarschijnlijk denkt.

Altijd voldoende voorraad

Bij de plaatsing van de stations installeerde OSN direct de zogenoemde follow-me-applicatie, zodat medewerkers met hun eigen pasje op elke printer kunnen inloggen om documenten af te drukken. “Dat heeft als voordeel dat vertrouwelijke documenten niet op de printer blijven liggen. Je kunt je printopdrachten ook opsparen en in één keer uitdraaien en mee naar je bureau nemen.” Ondertussen houdt OSN op afstand bij hoeveel afdrukken in het gemeentehuis gemaakt worden en wanneer toners aan vervanging toe zijn. “Daar heeft OSN een mooi systeem voor, waardoor wij altijd voldoende voorraad in huis hebben. Zonder dat we daar zelf over na hoeven te denken.”

Zó gefixt

Dat OSN niet afhankelijk is van een fabrikant of merk, vindt Van Valderen een bijkomstig voordeel. “Het is natuurlijk hartstikke prettig dat je de printers én de repro krijgt die het beste bij je organisatie passen. Die hoeven niet per se van hetzelfde merk te zijn.” Ook over de onderhoudsservice van OSN is hij vol lof: “Echt stoer dat OSN dat zelf doet en niet aan de fabrikant overlaat. Ik durf te beweren het onderhoud van OSN beter is, en zonder dat je lang op vervangende onderdelen moet wachten. Áls er al een keer iets met een apparaat is, komt er in no time een onderhoudsmonteur van OSN met de juiste spulletjes in z’n auto en die fixt het gewoon! Het is niet voor niets dat wij al zo lang tevreden klant zijn.”

Terug naar het overzicht